Skip to main content

Navajeni smo, da so sedežne načeloma trše, postelje pa udobnejše. Vsakdo je že kdaj prespal na kakšni stari raztegljivi sedežni, po kateri ga je zjutraj bolelo vse. Dandanes pa lahko dobiš že fantastično sedežno-posteljo, ki je udobna čez dan in čez noč.

Angleščina za te uporablja izraz “sofa bed”, slovenščina pa je ostala pri “raztegljiv kavč”, vendar obstaja bistveno več rešitev sedežnih garnitur kot le raztegljivost. Poznamo tudi garniture, katerih naslon se spremeni v del ležišča, garniture, ki se v veliki meri razstavijo in sestavijo nazaj v drugo obliko, in, kot imamo večinoma pri FEYDOMu, garniture, sestavljene iz elementov, ki se premikajo ali zarotirajo v druge pozicije.

Zato jim bomo rekli kar sedežne-postelje, da ne izumljamo novih besed.

👽👽👽

 

Globalen trend kaže, da so sedežne-postelje vedno bolj popularne iz večih razlogov:

Z njimi pridobiš prostor

Zofe, ki se lahko spremenijo v posteljo, so narejene na način, da se lahko v parih potezah spremenijo, kar omogoči dnevno spreminjanje funkcionalnosti. Pogosto pa lahko pod takšno sedežno najdemo tudi prostor za shranjevanje.

Takšne postelje nam pridejo prav v domovih, kjer potrebujemo dodatno ležišče, za stalno ali pa le začasno spanje. Najraje jih imajo tisti, ki imajo pogoste obiske ali pa gostijo ljudi iz tujine. Super pa so tudi za manjše, multifunkcionalne prostore.

Postelje lahko spreminjamo iz sedišč v naslonjače in iz naslonjačov v ležišča.

Dizajn = praktičnost + udobje

Sedežne, ki so dobre tudi kot postelje, morajo imeti kvalitete obeh izdelkov. To pomeni, da morajo nuditi zadostno podporo, da se lahko udobno sedi in spi. Kje sploh pride do razlike?

V osnovi je razlika v sestavi in izbiri materialov za kvalitetne sedežne in postelje dokaj majhna. Postelje in sedežne so načeloma narejene v kombinaciji vzmeti in poliuretanske pene. Sedežne lahko najdemo tudi sestavljene le iz pene različnih gostot v različnih slojih. Glavna razlika med vzmetmi in peno je, da so vzmeti malenkost bolj vzdržljive na daljši rok, predvsem če govorimo o žepkastih vzmeteh, kjer je vsaka vzmet zaščitena s posebnim slojem.

Končno mehkobo tako postelje kot sedežne pa nam določa kombinacija vseh slojev. Seveda pa je od posameznika do posameznika odvisno kaj mu bolj odgovarja – bodisi bolj mehko ali bolj trdo.

Udobnejša kot marsikatera postelja in boljša kot marsikatera sedežna

Vsak dizajn dva-v-enem ima fokus na tem, da lahko posamezno stvar uporabljamo na več načinov. Tako sedežna dobro služi kot postelja, saj zaradi svoje notranje sestave skrbi za podporo ramen, bokov in spodnjega hrbta, s čimer zagotovi dober spanec. Dodatno pa takšno ležišče nudi tudi več udobja kot sedežna.

Iz takšne sedežne lahko hitro naredite ležišče.

Idealna za goste

Če gre za goste, ki so ostali po zabavi, za goste, ki bodo pri nas več dni, ali celo goste, ki nameravajo ostati po več mesecev, bo rešitev sedežne-postelje idealna, saj se lahko v manj kot minuti pretvori iz sedežne v posteljo in obratno. Tako lahko še najmanjše prostore spremenite v multifunkcionalne, kjer se zjutraj postelja spremeni v sedežno za druženje čez dan, zvečer pa se spremeni nazaj v posteljo.

Takšne sedežne-postelje imajo načeloma več uporabnih postavitev, spreminjamo pa jih vedno precej enostavno.

Naredi si po svoje

Dodatna stvar, ki nam jo sedežne-postelje omogočajo je kombiniranje barv. Postelje so ponavadi na voljo le v zelo omejenih barvnih kombinacijah. Dva-v-enem rešitve pa ti dajo možnost, da si svojo “posteljo” izbereš v svoji barvi (in celo materialu), s čimer lahko prostoru res dodaš svoj “Je ne sais quoi” in poskrbiš za taprav feel in vajb v svojem domu.

Sedežne lahko navadno dobimo v večih barvah kot postelje.

Bonus

Seveda pa je vse odvisno od tvoje preference. Dejstvo je, da imajo nekateri raje trša sedišča in ležišča, drugi imajo raje mehkejša. Spet nekaterim bolj paše, da je sedišče trdo, ležišče pa mehko. Drugim obratno. Nekateri imajo probleme s hrbtenico, drugi s trebušno kislino. Nekateri spijo izključno na hrbtu, drugi se naspijo tudi če na pol visijo iz postelje. Vsakdo ima svoje preference, zato priporočamo, da najprej preverite, če vam sedežne-postelje odgovarjajo (pozor: razlikujejo se tudi med sabo). 

Potestirate pa jih lahko v našem salonu, na Tavčarjevi ulici 1, v Ljubljani. Imamo tudi dekice za pokrivanje in vam na željo prižgemo tudi dišečo svečko.

OBIŠČITE NAS
Call Now Button