Skip to main content

POGOSTA VPRAŠANJA

POGOSTA VPRAŠANJA

KAKO SE ELEMENTI SEDEŽNE GARNITURE DRŽIJO SKUPAJ?

Ko si izberete model in elemente svoje sanjske sedežne garniture, jih seveda skupaj pritrdite s konektorji, da se vam elementi ne razmikajo med sedenjem ali ležanjem ?

Od modela do modela se nekoliko razlikujejo sami konektorji:

MODELI CHOICE, CLOOODS, MUSTANG, MATACAO, MATACAO 2:

Sedalni elementi se med seboj na spodnji strani pritrdijo z močnimi ježki, katere lahko pritrdite kamorkoli na črno podlago iz filca. Pomembno je, da so elementi dani čimbolj skupaj in da je ježek pritrjen čimbolj na sredino.

P.S.: Če ježke uničite ali jih izgubite, pri nas brezplačno dobite nove.

MODEL CHOICE

MODEL CLOOODS in MUSTANG

MODEL MATACAO

MODEL BONBON

Sedalni elementi se med seboj na spodnji strani povežejo in fiksirajo z jeklenim C profilom, kar jim onemogoča, da se razdvajajo. Da se nam sofa ne premika po prostoru je potrebno zablokirati koleščka. Dodatna skoraj nepotrebna fiksacija pri »normalnih sestavih« so posebni ježki, ki jih pritrdite na spodnjo stran elementov. Ježke se večinoma uporablja za ekstra velike sestave.

P.S.: C profile smo naredili v septembru 2020, zato vsem strankam, ki so model BonBon kupile pred tem, dodatek pošljemo brezplačno.

P.P.S.: Brezplačno vam pošljemo uničene ali izgubljene ježke.

MODEL CHOICE

Robova odprtega shranjevalnega prostora pri elementoma dvosed in počivalnik se povežeta z jeklenim C profilom in se ju na ta način fiksira. Tabure pa se na dvosed in počivalnik pritrdi s posebnimi ježki, ki jih  pritrdite kamorkoli na spodnjo stran (na črno podlago iz filca). Pomembno je, da so elementi dani čimbolj skupaj in da je ježek pritrjen čimbolj na sredino.

P.S.: C profile smo naredili v septembru 2020, zato vsem strankam, ki so model BonBon kupile pred tem, dodatek pošljemo brezplačno.

 

 

P.P.S.: Brezplačno vam pošljemo uničene ali izgubljene ježke.

MODEL CUBAN

Vsi naslonjači se povežejo za rob odprtega shranjevalnega prostora in so tako popolnoma fiksni. Tabure pa se na naslonjače pritrdi s posebnimi ježki, katere pritrdite kamorkoli na spodnjo stran (na črno podlago iz filca). Pomembno je, da so elementi dani čimbolj skupaj in da je ježek pritrjen čimbolj na sredino.

MODEL GEMINI A

Model GEMINI A je popolnoma fiksen v kotni postavitvi, ko pa element prestavimo v dvojno ležišče, je premikajočemu elementu potrebno zablokirati koleščka.

MODEL GEMINI M in GEMINI Z

Modela GEMINI M in GEMINI Z sta po velikosti in funkcionalnosti sedalnih elementov enaka. Ko premikajoči element premaknemo v ležišče, se tabure poleg, fiksira s kovinskimi zatiči, tako da je sedežna garnitura popolnoma fiksna.

KO ENKRAT PREVLEKE SLEČEŠ JIH SIGURNO VEČ NE OBLEČEŠ!

Ne bo držalo, saj tudi mi vsako sofo preden jo zapakiramo oblečemo v material. Drži pa, da to ni najbolj enostavno, saj so prevleke narejene lepo na tesno, da se vam material ne guba. Glavno pri preoblačenju je, da se prvo »zapre ježke«, saj se vam drugače ves čas lepijo na material, kar vam oteži situacijo.

Pri oblačenju je najbolje, da po tem, ko zaprete ježke, robove prevlek lepo poravnate z robom sofe in potem lepo počasi material enakomerno na vseh straneh povlečete, da sofo oblečete.

P.S: V primeru, da ste prevleke prali na 30 stopinj, brez centrifuge in mehčalca, z zaprtimi ježki in obrnjene narobe, jih je najlažje obleči, če so nekoliko vlažne.

Točna navodila kako se čisti material

KAKO SE ČISTI MATERIAL

Manjše madeže pri vseh materialih lahko enostavno očistite z vlažilnimi robčki, s čim manj dodatki in dišavami. Super za čiščenje je tudi pasta iz soda bikarbone ali pa voda in bombažna krpa, ki ji po potrebi dodate malo čistila za blago.

!!! Pomembno !!! Ko čistite material na oblečeni sofi, je pomembno, da ne čistite levo-desno in tako povečujete madež, ampak čistite s krožnimi gibi od zunaj-navznoter.

V primeru, da želite sofo le osvežiti, oziroma očistiti trdovratnih madežev, je generalno navodilo za vse materiale to, da se jih pere na največ 30° C, brez centrifuge in brez mehčalca, z »zaprtimi« ježki in obrnjene narobe.

Več o čiščenju vsakega materiala posebej, si pa lahko preberete

KAKO JE Z DOSTAVO IN MONTAŽO

Dostava do vhodnih vrat bloka, oziroma do vhodnih vrat hiše, je za vso Slovenijo vključena v ceno. Vnos z montažo se lahko dokupi in je 60 EUR na sofo, ne glede na to ali imate dvigalo ali ne, ali je potrebno nositi po stopnicah v pritličje ali pa 10.nadstropje. Montaža vključuje vnos sofe v stanovanje, odstranitev embalaže, postavitev sofe in odvoz vse odpadne embalaže.

KAJ PA SPLOH RABIŠ ZA MONTAŽO

Le škarje in malo potrpljenja, saj je na koncu kar nekaj odpadne embalaže. Sofe so zavite v folijo, na robovih posebej zaščitene s kartonom in nato še dodatno zavite v silikon. Vsak element je pakiran posebej, tako da je pri montaži nekaj dela z odvijanjem, a nato elemente samo sestavite skupaj. Vijačenje ni potrebno.

A »STARO« TUDI ODPELJETE?

Seveda brez problema. V tem primeru vam novo sofo pripeljemo, zmontiramo, hkrati pa odpeljemo staro. Za to je potrebno doplačilo 140 EUR (60 EUR za vnos z montažo in 80 EUR za odvoz stare sedežne garniture).

ALI SI ELEMENTE LAHKO DOKUPIM?

Seveda, to je glavni koncept FEYDOM-a, trajnostna naravnanost, ki temelji na tem, da si lahko elemente kadar koli dokupite, spremenite material prevlek ali pa le spremenite barvo. V kolikor se vam kateri od elementov poškoduje, lahko zamenjamo le ta del, ali pa le tisto poškodovano prevleko. VSE SE DA!

KAKO JE Z OBROKI?

V ponudbi imamo 24 obrokov brez obresti preko Leanpaya ali pa obročno odplačevanje preko Diners kartice do 36 obrokov.

Call Now Button