Košarica

Novi kotiček za vaše kosmate sostanovalce

IDEJA

Naše največje prizadevanje v tovarni je vrhunsko rezanje lesa in tekstila. Zato je poraba materialov, ki bi postali odpadki, namesto da bi iz njih naredili izdelke, ideja, ki smo jo želeli realizirati že dolgo časa. Vendar narediti pohištveni izdelek iz manjših kosov materiala, ali vsaj takega, ki bi lahko našel svoje mesto na trgu, nikoli ni bilo enostavno.

Skrbno narejeno iz tovarniških ostankov materiala izpod rok FEYDOM ekipe

Paks 1 in Paks 2 sta prva modela take vrste, ki sta prejela pozitiven odziv javnosti. Zaradi preproste oblike in multifunkcionalnega šarma podjetja FEYDOM smo prepričani, da bodo izdelki pripomogli oziroma sprožili ustvarjanje kolekcij, navdihnjenih s tovrstno idejo na celotnem pohištvenem trgu.

PAKS 1

d=45cm; š=45cm; v=47cm

PAKS 1

d=45cm; š=45cm; v=47cm

PAKS 2

d=45cm; š=90cm; v=47cm

PAKS 2

d=45cm; š=90cm; v=47cm

PROCES RAZVOJA IZDELKA

Ko je bil projekt predviden na seznamu HOIOOOD “TO DO-jev”, je arhitektka in oblikovalka Fiona Nevzati prevzela pobudo, da bo vodila postopek razvoja izdelka in ustvarila nekaj, kar bo koristilo vsem: proizvajalcu, kupcem in okolju. Za potrebe svojega projekta je uvedla nov postopek rezanja lesa in tekstila ter celo vzpostavila nove postopke v proizvodni liniji za izbiro in ločevanje odpadnih materialov. Vzorci „patchwork“ so skrbno zasnovani, tako da uporabijo čim več tekstilnih ostankov in poskrbijo, da je razmerje in dimenzija izdelka idealna tako za hišne ljubljenčke kot za lastnike. Čeprav ima vsak izdelek edinstven vzorec tkanin, bodo kupci lahko izbirali med barvami “COLD” in “WARM”, kar v prevodu pomeni “HLADNO” in “TOPLO”, da se bo Paks lahko ujemal z obstoječim ambientom.

Prostor za moje sedenje in spalnica za mojega kosmatega prijatelja

KAKO JE NAREJENO?

Leseno konstruiranje

+

šivanje

+

oblazinjanje

=

IZDELEK

Vsak izdelek ima edinstveno izbiro tkanin in barv. Na svetu ne obstajata dva enaka PAKS-a.