Skip to main content

Košarica

Pri FEYDOMU se zelo radi pohvalimo, da so naši modeli večkrat prejeli nekaj najbolj prestižnih oblikovalskih nagrad na svetu, kot je nemška nagrada za dizajn.

Kaj pa sploh pomeni, da je določen izdelek nagrajen z nemško nagrado za dizajn?

Nemška nagrada za dizajn je uradna nagrada za oblikovanje ustanovljena v Nemčiji že leta 1969. Skozi čas se je tako ime kot bistvo nagrade spreminjalo, od leta 2006 naprej se nagrada imenuje Design Award of the Federal Republic of Germany in se dodeljuje za izjemne dosežke na področju oblikovanja produktov, komunikacij ter osebnostim v sektorju oblikovanja.

Nagrajeni projekti resnično predstavljajo pionirski prispevek k nemški in mednarodni oblikovalski sceni – nagrada predstavlja trende oblikovanja, spodbuja tekmovanje in prispeva h komercialnemu uspehu nagrajenega produkta.

Na natečaj za nagrado lahko pristopi podjetje samo, če je bil izdelek že predhodno nagrajen in sicer z nacionalno ali mednarodno nagrado za oblikovanje oziroma so bila podjetja imenovana s strani samih ministrstev za gospodarstvo.

Kot že omenjeno smo osvojili kar nekaj teh nagrad, od leta 2012 pa vse do letos 2020 se lahko pohvalimo s kar 9 nagradami.

Naš enosed Q6, ki je več kot samo naslonjač, saj ga lahko v samo nekaj trenutkih preoblikujete iz naslonjača v ležišče ali prostor za druženje, se lahko pohvali s kar dvema nagradama in sicer:

• leta 2012 z INTERIOR INNOVATION AWARD WINNER
• leta 2013 z GERMAN DESIGN AWARD NOMINEE

Model serije BonBon, sestavljen iz štirih različnih elementov, iz katerih lahko naredimo poljubno postavitev glede na naše želje, potrebe in dimenzijo prostora, je dobitnik nagrade:

• A’DESIGN AWARD WINNER leta 2013

Model MATACAO, ki  je že v osnovi drugačen, saj ga zaznamuje asimetrija ter moderen pridih, je s svojimi štirimi elementi osvojil nagrado:

• leta 2014 INTERIOR INNOVATION AWARD SELECTION 

Model CHOICE, z največjo izbiro različnih sedalnih elementov, naslonov ter blazin je s svojo praktičnostjo in neskončnimi možnostmi postavitve žirijo prepričal kar dvakrat ter prejel:

• leta 2016 nagrado ICONIC AWARDS – INTERIOR INNOVATION SELECTION

• leta 2017 pa nagrado GERMAN DESIGN AWARD SPECIAL 

Kot zadnji se je družini nagrajencev pridružil model, ki v sebi združuje eleganco, modularnost in praktičnost, CLOOODS. Ta je v letu 2019 prav tako postal dobitnik dveh nagrad, in sicer:

• ICONIC AWARDS – INTERIOR INNOVATION WINNER
• GERMAN INNOVATION DESIGN AWARD NOMINEE 

 

Vsa ta priznanja pa nas še dodatno spodbudijo in potrdijo, da smo na pravi poti k ustvarjanju resnično dobrih produktov, ki uporabnikom ponujajo dodatno vrednost in s tem izboljšujejo kvaliteto življenja.

Call Now Button