Skip to main content

Košarica

Veliko vprašanje sveta je ekologija. Človeštvo hitro izrablja naravne vire za svoje potrebe in z okoljskimi nesrečami še dodatno pospešuje pustošenje.

Večkrat smo že brali o problematiki amazonskega pragozda in groznih novicah, kako hitro in nespametno se uničujejo pljuča sveta zaradi kratkoročnih ekonomskih interesov posameznikov, podjetij in celo držav.

Problem je velik in vpliva tudi na nas, saj zrak ni prostorsko omejen in ga dihamo vsi. Čisto okolje pa je vrednota h kateri stremimo vsi.

Vsi lahko pomagamo!

Za začetek lahko pričnemo spodbujati in podpirati lokalne projekte, ki stremijo k čistejši, bolj ekonomični in vzdržni porabi vseh sestavin in izdelkov.

Dober primer tega je projekt, ki smo ga pričeli v podjetju FEYDOM že nekaj let nazaj.

Zaradi naše ekološke osveščenosti smo pričeli s pospešenim pogozdovanjem opuščenega zemljišča v bližini naše tovarne. V zadnjih dveh letih smo posadili že preko 12 000 dreves. Od leta 2018 pa smo se zavezali, da za vsako prodano sofo posadimo drevo.

Pavlovnija,

ki je najhitrejše rastoče drevo lahko v nekaj letih zraste tudi do višine sedmih metrov. Izbrali smo jo, ker listi absorbirajo 10-x več emisij CO2 kot druge drevesne vrste. Prepričali pa so nas tudi drugi argumenti, kot so:

• Na mestu, kjer je steblo posekano se oblikuje novo drevo in zato ni potrebe po presajanju.
• Cvetovi so lepih barv in bogati z nektarjem
• Zagotavlja surovino za lesnopredelovalno industrijo in proizvodnjo pohištva.

Slednje nam bo omogočilo, da bomo del surovin pri proizvodnji sedežnih garnitur nadomestili iz lastnega gozda in tako prispevali k manjšemu transportu, manjši deforestaciji in manjšemu negativnemu vplivu na okolje.

Vabimo vas, da se nam pridružite pri tem projektu in za vašo naslednjo sedežno garnituro izberete znamko FEYDOM in tako dodate kamenček v mozaiku za čistejše okolje.

Obiščite nas v naši poslovalnici FEYDOM na Tavčarjevi 1 v Ljubljani in si izberite vašo novo sedežno garnituro.
FEYDOM.

Življenje je igra.

Call Now Button