0

Košarica

Proti koncu letošnjega poletja je bila v medijih zelo aktualna problematika amazonskega pragozda. Slišali in brali smo o groznih novicah, kako hitro in nespametno se uničujejo pljuča sveta zaradi kratkoročnih ekonomskih interesov posameznikov, podjetij in celo držav.

Problem je lahko večji in vpliva tudi na nas, saj zrak ni prostorsko omejen in ga dihamo vsi. Čisto okolje pa vrednota h kateri stremimo vsi.

Zakaj je pomembno širše zavedanje in ukrepanje? V kolikor se bomo prepustili pretiranemu izkoriščanju vseh naravnih virov, bo na koncu zmanjkalo vsega za prav vse. Toda kaj lahko naredimo v zvezi s kisikom mi vsi?

Veliko! Za začetek lahko pričnemo spodbujati in podpirati lokalne projekte, ki stremijo k čistejši, bolj ekonomični in vzdržni porabi vseh sestavin in izdelkov. Dober primer tega je projekt, ki smo ga pričeli v podjetju FEYDOM že nekaj let nazaj.

Zaradi naše ekološke osveščenosti smo pričeli s pospešenim pogozdovanjem opuščenega zemljišča v bližini naše tovarne. V zadnjih dveh letih smo posadili že preko 12 000 dreves. Od leta 2018 pa smo se zavezali, da za vsako prodano sofo posadimo drevo.

Pavlovnija, ki je najhitrejše rastoče drevo lahko v nekaj letih zraste tudi do višine sedmih metrov. Izbrali smo jo, ker listi absorbirajo 10-x več emisij CO2 kot druge drevesne vrste. Prepričali pa so nas tudi drugi argumenti, kot so:

  • Na mestu, kjer je steblo posebano se oblikuje novo drevo in zato ni potrebe po presajanju.
  • Cvetovi so lepih barv in bogati z nektarjem
  • Zagotavlja surovino za lesnopredelovalno industrijo in proizvodnjo pohištva.

Slednje nam bo omogočilo, da bomo del surovin pri proizvodnji sedežni garnitur nadomestili iz lastnega gozda in tako prispevali k manjšemu transportu, manjši deforestaciji in manjšemu negativnemu vplivu na okolje.

V zadnjih dveh letih smo posadili že preko 12 000 dreves. Od leta 2018 pa smo se zavezali, da za vsako prodano sofo posadimo drevo. Vabimo vas, da se nam pridružite pri tem projektu in za vašo naslednjo sedežno garnituro izberete znamko FEYDOM in tako dodate kamenček v mozaiku za čistejše okolje.

Papir in blog res preneseta vse, zato si raje oglejte videoposnetek našega gozda in se prepričajte sami.

Obiščite nas v naši poslovalnici FEYDOM na Tavčarjevi 1 v Ljubljani in si izberite vašo novo sedežno garnituro.

FEYDOM. Življenje je igra.