Skip to main content

Kako izbrati pravi material?

Vse materiale smo testirali tudi sami in tako za Vas naredili FEYDOM lestvico:

1 ICON, VELARE #TopTopIzbira

2 ALURE, MOLLIA, MOLLIA20 #TopIzbira

3 COTTON, ZINA #DobraIzbira

V kolikor naši lestvici ne zaupate, Vas Vabimo, da si na tej povezavi naročite vzorčke materiala in pred nakupom testirate, kako odstraniti različne madeže. #LahkoVamPomagajoOtroci

Material pa lahko izberete tudi po drugih kriterijih:

#1 PRIJETEN OTIP

Material mora biti najprej prijeten na otip, saj se na sofi večinoma leži, mogoče kdaj tudi sedi 😉 in je tako velika površina našega telesa v stiku s tkanino. V kolikor pa želite sedežno garnituro prekrivati z dekicami, je ta točka irelavantna. 😉

Naša lestvica mehkobe:
1. ICON, MOLLIA20, MOLLIA
2. ALURE
3. VELARE, ZINA, COTTON

#2 PRIMERNA BARVNA KOMBINACIJA

Eden izmed pomembnejših dejavnikov sedežne garniture je ta, da si izberete ustrezno barvno kombinacijo. Običajno svetujemo, da si izberete naravne odtenke, saj lahko sedežno garnituro kadarkoli poživite z dodatnimi okrasnimi blazinicami. Lahko si izberete tudi več barv pri eni sedežni garnituri – da imate sedišča v eni in naslone v drugi barvi ali pa mešano. Z malo domišljije lahko nastanejo krasne kombinacije.

V tem primeru je naš nasvet, da kombinirate sosednji barvi npr. svetlo in temno sivo, ali pa bež in čokoladno barvo. Je pa tako, da imajo skoraj vse naše sedežne garniture snemljive prevleke, ki jih lahko perete ali menjavate z novimi, kar pomeni, da če vam barva sofe čez nekaj časa ne bo več všeč, jo samo zamenjate z novo. #ŽIVLJENJE JE IGRA

#3 ŠTEVILO MARTINDALE

To število nam pove, kako odporno je blago na obrabo. Večje število kot ima, boljše je. Za sedežno garnituro je primerno od 10.000 – 15.000 Martindale enot. Vsi naši materiali imajo več kot 25.000 Martindale enot, tako da ne glede na to katerega izberete, boste dobili odličen material.

Lestvica materialov glede na enote Martindale:

1. VELARE, ZINA (100.000 enot),
2. COTTON (50.000 enot)
3. ICON (45.000 enot)
4. ALURE (40.000 enot)
5. MOLLIA, MOLLIA20 (25.000 enot)

Če pa vas skrbi, da bi se material obrabil, ker sedežno garnituro res veliko uporabljate, vam priporočamo, da si izberete sedežno garnituro s snemljivimi pralnimi prevlekami, ki jih lahko čez čas zamenjate z novimi, oziroma jih v vmesnem času operete in tako osvežite njihov videz.

#4 PRIMERNO ZA DOMAČE ŽIVALI

Eden od kriterijev izbire materiala je, da bo odporen na domače ljubljenčke, je pa seveda vse odvisno od njihovega obnašanja in navad.

  • V primeru, da imate ljubljenčka, ki veliko praska, bi vam priporočili material VELARE, mogoče tudi MOLLIA in ZINA odvisno ali veliko praska in na kakšen način. Pomembno je, da se jim krempeljčki ne zatikajo v tkanino.
  • V primeru, da imate ljubljenčka z ostrimi dlakami, ki se rade zapičijo v tkanino, bi priporočili material VELARE, MOLLIA in ZINA.

Sicer bi vam ponovno svetovali, da izberete material, ki se vam zdi prijeten na otip in izgled, saj ima večina FEYDOM sedežnih garnitur snemljive prevleke, ki jih lahko operete ali pa potrebi oz. v primeru nepopravljive poškodbe naročite novo in- voila nova sofa!

#5 ZA MALE IN MALO VEČJE OTROKE

V primeru majhnih in tudi malo večjih, predvsem pa razigranih otrok, vam priporočamo EXTRA easy clean materiale – ICON in easy clean VELARE, ki sicer vpije tekočine ampak se res odlično čisti.

Ti materiali bodo brez problema zdržali tudi rdeče vino in kečap. V kolikor pa bi bili radi 1000% sigurni, da bo sofa tudi čez 10-15 let izgledala kot nova, vam priporočamo, da se odločite za sedežno garnituro s snemljivimi prevlekami, ki jih lahko perete,  po potrebi zamenjate vse prevleke ali pa le tiste “najbolj na udaru”. Tako lahko z malim vložkom dobite popolnoma osveženo in novo sedežno garnituro.

#6 ASMATIKI

Najbolj priporočljiv material je ICON, čigar vrhnji sloj temelji na nanodelcih, katerih sestava zelo učinkovito preprečuje prodiranje umazanije. Posledično je mogoče najtežje madeže odstraniti brez uporabe detergentov.

#7 MOLLIA

MOLLIA je material, ki ga imamo od samega začetka (iz leta 2005) in se odlično obnese z madeži in vzdrževanjem, izredno primeren pa je za tiste, ki imajo male živali, saj je izredno praktičen za odstranjevanje dlak. Material je izredno mehak in ima videz žameta, na katerem se poznajo obrisi, kar je super za otroško igro in hecanje med odraslimi.

#8 NARAVEN MATERIAL

COTTON / BOMBAŽ je 100% naravni material, ki »diha« in je izredno prijeten za uporabo, saj je tudi poleti na otip hladen in suh. Bombaž ima hipoalergene lastnosti, zato je to top izbira za vse tiste, ki so občutljivi na kemikalije ali volno.

Ker pa je to naravni material potrebuje nekoliko večjo pazljivost in pozornost pri samem vzdrževanju:

  1. Rade se pojavljajo gube, zato priporočamo, da ga izberete v kombinaciji s snemljivimi prevlekami, ki jih lahko na novo napnete po potrebi in tudi operete. ?
  2. V primeru snemljivih prevlek je sušenje materiala priporočeno v senci, saj na soncu zelo hitro bledi
  3. Ko se material opere, je sofo priporočeno obleči, ko je material še nekoliko vlažen, saj se sicer material skrči.

#9 OPISI VSEH MATERIALOV

ZINA: Univerzalne nevtralne tone tega materiala lahko kombiniramo same med seboj, pa tudi med vse druge tkanine v naši ponudbi. Tkanina združuje bledo roza s pastelno modro in dva odtenka sive. Na otip precej gladek material, ki je tudi zelo vzdržljiv saj se lahko pohvali z odličnimi rezultati po enotah Martindale, dosegel jih je kar 100.000.

ALURE: Material ima večjo strukturo in bele niti, vdelane skupaj z glavno barvo. Je zelo lahek za vzdrževanje in prijeten na otip. Zaradi nežnih odtenkov ga lahko vključite v vsak prostor in si tako naredite sproščujoče okolje, kjer se boste zares odpočili.

ICON – Material ICON vas bo očaral s svojo mehkobo in lepimi barvnimi kombinacijami. Se res odlično čisti , saj politih in razlitih tekočin ne vpije čisto takoj in ima »vintage look« ki da še posebno lep pridih vaši izbrani garnituri. Zaključna obdelava tkanine ICON temelji na nanodelcih, katerih sestava zelo učinkovito preprečuje prodiranje umazanije. Posledično je mogoče najtežje madeže odstraniti brez uporabe detergentov in primeren za asmatike. #FEYDOMTOPizbira

VELARE – material se odlično čisti in je izredno odporen na obrabo, saj ima kar 100.000 Martindale enot  Je negorljiv material, kar vam daje dodatno varnost pri uporabi sofe. V kolikor ima vaš ljubljenček ostre dlake, ki se zapikujejo v tkanino, je to definitivno material za vas, pa tudi vsi ostali madeži z Velare materialom nimajo možnosti! #FEYDOMizbira

COTTON je naravni material – 100% bombaž, poseben je po tem da »diha« medtem ko ga uporabljate toploto in vlago namreč odvajate stran od telesa, zaradi tega je sedenje na tem materialu zelo prijetno, saj je tudi poleti na otip hladen in suh. Bombaž je tudi super odporen proti obrabi in ima hipoalergene lastnosti, zato je to top izbira za vse tiste, ki so občutljivi na kemikalije ali volno. Ker je to naravni material, zaradi česar se rade pojavljajo gube, priporočamo da ga izberete v kombinaciji s snemljivimi prevlekami, ki jih lahko na novo napnete po potrebi in tudi operete.

#NeomejenoKombinacij

#NeomejenoKombinacij

Naročite brezplačne vzorce naših tkanin in barv

Naročite brezplačne vzorce
Call Now Button