Kako izbrati pravi material?

Mi vam priporočamo izbor glede na

#1 PRIJETEN OTIP

Material mora biti najprej prijeten na otip, saj se na sofi večinoma leži, mogoče kdaj tudi sedi 😉 in je tako velika površina našega telesa v stiku s tkanino. V kolikor pa želite sedežno garnituro prekrivati z dekicami, je ta točka irelavantna. 😉

Naša lestvica mehkobe:
1. MOLLIA20, MOLLIA
2. CALIDAD
3. VELARE

#2 PRIMERNA BARVNA KOMBINACIJA

Absolutno je eden izmed pomembnejših dejavnikov sedežne garniture, da vam ustreza barvna kombinacija. Običajno svetujemo, da si izberete naravne odtenke, saj lahko sedežno garnituro kadarkoli poživite z dodatnimi malimi blazinicami. Lahko si izberete tudi več barv pri eni sedežni garnituri – da imate sedišča v eni in naslone v drugi barvi ali pa mešano.

V tem primeru je naš nasvet, da kombinirate sosednji barvi npr. svetlo in temno sivo, ali pa bež in čokoladno barvo. Je pa tako, da imajo skoraj vse naše sedežne garniture snemljive prevleke, ki jih lahko perete ali menjavate z novimi, kar pomeni, da če vam barva sofe čez nekaj časa ne bo več všeč, jo samo zamenjate z novo. #ŽIVLJENJE JE IGRA

#3 ŠTEVILO MARTINDALE

To število nam pove, kako kvalitetno je blago. Večje število kot ima, boljše je. Za sedežno garnituro je primerno od 10.000 – 15.000 martindale enot. Vsi naši materiali imajo več kot 25.000 martindale enot, tako da kateregakoli vzamete, ste izbrali odličen material.

Lestvica materialov glede na enote Martindale:

1. VELARE (100.000 enot),
2. CALIDAD (40.000 enot)
3. MOLLIA20 (25.000 enot)
4. MOLLIA (25.000 enot)

Če pa vas skrbi, da bi se material obrabil, da zares veliko uporabljate sedežno garnituro, vam priporočamo, da si izberete sedežno garnituro s snemljivimi pralnimi prevlekami, ki jih lahko čez čas zamenjate z novimi, oziroma jih v vmesnem času operete in tako osvežite njihov videz.

#4 PRIMERNO ZA DOMAČE ŽIVALI

Eden od kriterijev izbire materiala je, da bo odporen na domače ljubljenčke, je pa seveda vse odvisno od njihovega obnašanja in navad.

  • V primeru, da imate ljubljenčka, ki veliko praska, bi vam priporočili material VELARE, mogoče tudi CALIDAD IN MOLLIA, odvisno ali veliko praska in na kakšen način. Pomembno je, da se jim krempeljčki ne zatikajo v tkanino.
  • V primeru, da imate ljubljenčka z ostrimi dlakami, ki se rade zapičijo v tkanino, bi priporočili material VELARE, MOLLIA in CALIDAD.

Sicer bi vam ponovno svetovali, da izberete material, ki se vam zdi prijeten na otip in izgled, saj ima večina FEYDOM sedežnih garnitur snemljive prevleke, katere lahko operete ali pa potrebi oz. v primeru irevarzibilne poškodbe naročite novo in wuala nova sofa 😉

#5 ZA MALE IN MALO VEČJE OTROKE

V primeru majhnih in tudi malo večjih, predvsem pa razigranih otrok, vam priporočamo aqua clean materiala – CALIDAD in pa tudi material VELARE, ki sicer ni aqua clean, ampak se res odlično čisti.

Ti materiali bodo zdržali tudi rdeče vino in kečap, brez problema. V kolikor pa bi bili radi 10000% sigurni, da bo sofa tudi čez 10-15 let izgledala kot nova, vam priporočamo, da si vzamete sedežno garnituro s snemljivimi prevlekami, katere lahko perete in po potrebi zamenjate vse prevleke ali pa le tiste “najbolj na udaru” in imate z zares malim vložkom popolnoma osveženo in novo sedežno garnituro.

#6 ASMATIKI

Najbolj priporočljivi material za astmatike je CALIDAD, ki je imitacija usnja in ima aquaclean kar pomeni, da se pršice ne morejo zadrževati v tkanini.

#7 USNJE

Usnja nimamo, imamo pa super imitacijo usnja, in sicer izredno kvaliteten material s kar 40.000 martindale enotami in Aquaclean impregnacijo. Kar je pa še posebej super je to, da ima izgled naravnega usnja, ki pozimi ni hladno in poleti ni toplo. #HACK

#8 MIKROFIBRA

Naša mikrofibra je material MOLLIA in MOLLIA20, ki ga imamo od samega začetka (iz leta 2005) in se odlično obnese z madeži in vzdrežvanjem. Material ima videz žameta, na katerem se poznajo obrisi, kar je super za otroško igro in hecanje med odraslimi 😉 Je pa zato zelo mehak material.

#NeomejenoKombinacij

#NeomejenoKombinacij

Naročite brezplačne vzorce naših tkanin in barv

Naročite brezplačne vzorce